Nowoczesny dom atrialny, parterowy,  z użytkowym poddaszem, na planie w kształcie litery U,  przykryty czterospadowym, symetrycznym dachem.

Wejście do budynku od strony północnej. Części budynku od strony północno- wschodniej i wschodnio- południowej, z naturalnym oświetleniem w godzinach porannych, to skrzydła mieszczące sypialnie z łazienkami i garderobami. Część dzienna to jednoprzestrzenny salon z jadalnią i kuchnią otwarty na wygodny taras skierowany w stronę południowo- zachodnią. Nad przestrzenią salonu nie zaprojektowano stropu, jest to wysoka przestrzeń doświetlona poprzez okna połaciowe. Strefy nocne oraz część dzienna zlokalizowane są dookoła wewnętrznego zielonego atrium stanowiącego zielone “serce” domu i dodatkowe doświetlenie wnętrza budynku. Rozległy, zadaszony taras wzdłuż elewacji południowej i zachodniej, zapewniają doskonałą przestrzeń rekreacyjną otwartą na ogród. Część gospodarczą zlokalizowano od strony ulicy.

W strefie wejścia zaprojektowano schody na antresolę, na której znajdują się przestrzenie mające służyć aktywnemu wypoczynkowi- sala treningowa oraz sauna.

Elewacja jest bardzo nowoczesna, minimalistyczna. Kolorystyka i materiały w tonacji naturalnej. Ściany oraz dach budynku pokryte są jednolitym materiałem imitującym gont na ruszcie drewnianym. Wewnętrzne wnęki, podcienie, wykończone zostały drewnem naturalnym.


4