​Nowoczesny dom wolnostojący położony w lesie blisko miasta. Dom o horyzontalnym charakterze z wyraźnym rozdzieleniem, poszczególnych kondygnacji. Mocny kontrast materiałowy, surowego betonu i idealnie gładkich białych ścian, w naturalny sposób zaznacza rozdział oraz dostępność poszczególnych funkcji. Dwie bryły ustawione jedna na drugiej i przesunięte względem siebie. Osią założenia jest jasna przestrzeń salonu i jadalni otwarta na otaczający krajobraz. Po rozsunięciu panoramicznych okien naturalnie łącząca się z otoczeniem. Na piętrze znajduję się część prywatna, sypialnie z wyjściem na rozległy taras rekreacyjny. Od frontu działki znajduje się część gospodarcza oraz garaż dwustanowiskowy, część frontowa posiada mniej przeszkleń, została ukształtowana bardziej surowo, podczas gdy ogrodowe elewacje są transparentne zapewniające niezbędny kontakt z naturą. Zagospodarowanie terenu rekreacyjnego stanowi uzupełnienie założenia, podkreśla nowoczesną architekturę budynku. Projektowana architektura nie dominuje, stara się w nowoczesny sposób wpisywać w zastany kontekst.​ W budynku zastosowano technologie energooszczędne, ochrony przeciwsłonecznej, system wentylacji z rekuperacją.