Nowoczesny , dwukondygnacyjny, dom jednorodzinny , na planie w kształcie litery L,  przykryty symetrycznym, dwuspadowym dachem. Budynek jest w trakcie budowy w Sobótce pod Wrocławiem. Idea budynku to połączenie dwóch brył, mieszkalnej i technicznej, łącznikiem.  Każda z brył pełni odmienną funkcje oraz zostanie wykonana z innych, kontrastowych materiałów. Część mieszkalna ciemną płytką klinkierową oraz dachówką ceramiczną, część technczna białym tynkiem oraz blachą na rąbek stojący. Łącznik oraz elementy akcentowe wykonano z  okładziny z drewna egzotycznego.  Część mieszkalna stoi na nieprzekraczalnej linii zabudowy, część techniczna wycofana o metr celem powiększenia podjazdu i ochronę istniejącego drzewostanu.

Budynek zaprojektowano na planie wielkiej litery: „L”. Obiekt dzieli się na dwie części mieszkalną oraz techniczną (garaż, siłownia i zaplecze sanitarne). Część spajająca obiekt została wycofana podkreślając strefę wejściową stanowiąc hall wejściowy oraz bufor na drugiej kondygnacji. Cześć mieszkalna została podzielona na 3 główne funkcje: pokój dzienny z kuchnią i spiżarnią, pokój gościa oraz komunikacja pionowa. Pokój dzienny otwarto na las oraz na południową część działki, którą zagospodarowano tarasem i częściowo zacieniono pergolą. Na drugiej kondygnacji znajduje się strefa nocna: sypialnie, garderoby. Poprzez łącznik zaprojektowano dostęp do siłowni przy której zaprojektowano łazienkę ogólnodostępną obsługującą II kondygnację. Część techniczna w parterze w większej części zajęta przez garaż dwustanowiskowy, pomieszczenie techniczne oraz zaplecze sanitarne, pralnię i łaziankę. Na drugiej kondygnacji część ta została przeznaczona na siłownię z tarasem. Wejście do budynku od strony północnej. Części budynku od strony północno- wschodniej i wschodnio- południowej, z naturalnym oświetleniem w godzinach porannych, to skrzydła mieszczące dwie wydzielone niezależne części sypialniane z łazienkami i garderobami. Część dzienna to jednoprzestrzenny salon z jadalnią i kuchnią otwarty na wygodny taras skierowany w stronę południowo- zachodnią. Nad przestrzenią salonu nie zaprojektowano stropu, jest to wysoka przestrzeń doświetlona poprzez okna połaciowe.

Elewacja jest  nowoczesna, minimalistyczna. Poszczególne bryły rozróżnione są materiałem. Kolorystyka i materiały w tonacji naturalnej. Budynek w zaprojektowano w standardzie energooszczędnym, płyta fundamentowa, wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła, ogrzewanie realizowane będzie z gruntowej pompy ciepła.

W zakresie zlecenia był projekt koncepcyjny, budowlany wraz z uzyskaniem pozwolenia na budowę.

słowa kluczowe: ;nowoczesny dom ;stodoła ;projekt indywidualny ;sobótka