Z uwagi na uwarunkowania lokalne, wjazd od południa, piekny las od północy. Budynek zaprojektowano z połączenia dwóch prostokątnych brył o funkcji rozplanowanej na dwóch kondygnacjach.  W miejscu połączenia dwóch brył od strony południowej ,umieszczono wejście. Funkcjonalnie budynek dzieli się na 3 strefy: gospodarczą (garaż, kotłownia),dzienną (salon, kuchnia jadalnia, spiżarnia), nocną (sypialnie z łazienką i garderobą). Część gospodarcza ułożona jest prostopadle do ulicy, nad nią znajduje się cześć nocna, część dzienna usytuowana od strony zachodniej i otwiera się na walory działki północny las i południową część rekreacyjną. Częśc dzienną zaprojektowano jako jednoprzestrzenną w której znajduje się kuchnia, jadalnia oraz część wypoczynkowa. Budynek nie jest podpiwniczony. W części południowo-wschodniej budynku zlokalizowano garaż , część gospodarczą, oraz hol wejściowy z garderobą. Na piętrze powyżej części gospodarczej znajduje się prywatną część sypialniana .

słowa kluczowe: dom nowoczesny; dom z tarasem; projekt domu z wjazdem od południa; dom stodoła;